Äitini sekä veljeni perheineen kävivät visiitillä viikko sitten ja lupasin leipoa. Pienen ideionnin jälkeen päädyin tekemään makeaksi leipomukseksi hyytelökakkua ja suolaiseksi kasvis-jauhelihapiiraita. Ohjeet ovat metodilla kaikkea silleen sopivasti, joten en edes yritä raapustaa tänne mitään tarkkaa, mutta perusideat ja kuvan kakusta kuitenkin. ;)

Piiraissa oli kuorena karjalanpiirakkataikina (1:1 vehnä- ja ruisjauhoja, suolaa ja leivinjauhetta, sekä vettä). Täytteenä oli paistettua jauhelihaa, raastettuja juureksia (porkkana, selleri, lanttu, purjo, sipuli) kuullottettuna sekä paloiteltua keitettyä kananmunaa - ja tietenkin mausteita!
 


 

Kakussa oli pohjana digestivejä + margariinia, täytteenä moussea (kerma, vaniljakastike, banaanijogurtti, liivate, sokeri, rahka, puolukoita, rouhittua valkosuklaata) ja pinnalla kiille puolukoista sekä liivatteella hyydytetystä marjamehusta. Kakku maistui hyvin koko jengille, mutta rakenteen osalta kävi pieni kämmi, kun olin laittanut liian vähän liivatteita mousseen, kesti kuitenkin kasassa vaikka olikin vähän turhan pehmeä.