Puolukkaruisleipä
Päivä 1:
6 dl vettä
1dl taikinajuurta
6 dl ruisjauhoja

Päivä2:
1 dl ruisrouhetta
n. 3/4 rkl suolaa
n. 3/4 rkl pomeranssin kuorta
2,5dl puolukoita
2tl ruokasoodaa
½ hiiva
½ dl vettä
sopivasti (n. 8-12) ruisjauhoja

- Sekoita vesi, taikinajuuri ja ruisjauhot, anna hapata (kohotin n. 1,5 vrk)
- Lisää ruisrouhe, suola, pomeranssin kuori, puolukat, sooda ja veteen liotetta hiiva
- Alusta taikinaan ruisjauhoja, kunnes se tuntuu sopivalta
- Leivo jauhotetulla pöydällä vuoanmuotoiseksi ja aseta vuokaan (ota halutessasi juuria uusiin taikinoihin)
- Kohota ½-1 tunti liinan alla
- Paista 175 asteessa, noin 45-60 minuuttia