Tehtiin 22.12.12 ihanaa maa-artisokka-perunasosekeittoa, jossa juuresten maut pääsevät kunnolla arvoonsa (rakastan maa-artisokkien hienostunutta makua ja rakennetta, on ihana nauttia upeista raaka-aineista ilman turhia kikkailuja - avokista tämä olisi kaivannut mausteita, mutta tehdään toisen kerran sitten hänelle paremmin passaavaa ;) ).





Maa-artisokka-perunasosekeitto
noin 4 annosta



500 g maa-artisokkia
400-500 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda tai Van Gogh)
vettä


- Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat
- Laita paloitellut juurekset kattilaan, lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät
- Keitä pehmeiksi
- Kaada keitinvettä hieman vähemmäksi (ota kaadettu vesi talteen, saatat tarvita sitä!)
- Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkean pehmeäksi
- Ohenna tarvittaessa lisäämällä keitinvettä (tai maitoa tai kermaa)
- Nauti!