Sain Arlalta syksyn Uutuustuotteita testattavaksi ja ensimmäisenä testiin meni Arla Natura Kermajuusto 17% pidempään kypsytetty (kypsytetty 11 viikkoa). Tämä on lisäaineeton ja laktoositon kova palajuusto, jota myydään 900g:n pakkauksissa. Juusto on maultaan melko mieto, mutta pidemmän kypsytysajan voi maistaa. Juusto menisi rakenteensa puolesta rasvaisemmastakin. Maku on kuitenkin hyvässä mielessä kevyt (ei tunkkaisen rasvainen niin kuin joissain muissa juustoissa). Plussaa lisäaineettomuudesta. :)



Klikkaamalla ylläolevaa kuvaa pääset lukemaan Arlan sivuilta lisätietoja juustosta Arla Natura pidempään kypsytetystä kermajuustosta


Juusto meni leivontatestiin alla olevien teeleipien muodossa, mielestäni se sopi reseptiin todella hyvin, koska se antoi mukavan juustoisen vivahteen dominoimatta kuitenkaan liikaa. Rakenteen puolestakin juusto sopi ohjeeseen, jos käyttää kovin rasvaista juustoa rasvaa ja kuplia tuntuu olevan kaikkialla, kevyimmät sen sijaan saavat toisinaan aikaan kumimaisuutta. Nyt teeleivät pysyivät erittäin mehukkaina ja tyylikkäinä. Kannattaa kokeilla! :) Huomenna juusto pääsee uuteen tulikokeeseen, kun herkuttelemme avokin kanssa juustotarjottimella.





Porkkana-juustoteeleivät
2 leipää, yht. 8 palaa



2 dl sauvasekoittimella hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita (tai 2dl kaurajauhoja)
2,5 dl porkkana raastetta
2,5 dl Arla Natura Kermajuustoa (17%, pitkään kypsytetty) raastettuna
0,5 dl vehnägluteiinia
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 rkl öljyä
2 tl leivinjauhetta


- Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa
- Jaa taikina kahteen osaan, muotoile pyöreiksi noin 1-2cm paksuisiksi leipäsiksi
- Jaa leipäset taikinapyörällä neljänneksiin ja töki niihin muutamia reikiä haarukalla (alla olevan kuvan mukaisesti)
- Paista 225 asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia



Ennen uuniin menoa