Laktovegaanista safkaa ja tosi hyvää sellaista me likes! Mä kokkaan ihan liian harvoin kasvisruokaa ja vielä harvemmin todella hyvää kasvisruokaa. Tää resepti on kuitenkin niin mahtava, etten tee oikeastaan koskaan muuta kuin tätä lasagnea. Aikaa menee kokonaisuudessaan 10 minuuttia valmisteluihin ja 20 minuuttia uuniin, joten ei voi työläydestäkään moittia. :)

 

Pinaattilasagne

4 annosta

 

1 rkl öljyä

300g pakastepinaattia

2 keskikokoista sipulia

500g yrttimaustettua tomaattimurskaa

2,5dl (1prk) ruokakermaa (kolmen juuston)

0,25tl mustapippuria

0,75tl suolaa

8 tortillaa (täysjyvä)

30g parmesaania (muruina tai raastettuna)

 

- paloittele sipulit, laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

- kuumenna öljy kattilassa, lisää paloitellut sipulit ja pinaatti, kypsennä muutama minuutti

- lisää tomaattimurska ja kerma, mausta ja kiehauta

- lado tortilloja ja täytettä vuorotellen uunivuokaan

- paista 10 minuuttia uunin keskitasossa, lisää pinnalle parmesaani ja kypsennä vielä 10 minuuttia

- tarjoa esim. raikkaan tuoresalaatin kera