16 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Kostutus:
1,5dl rasvatonta maitoa
pala kasvisliemikuutiota murustettuna
Täyte:
200g kalkkunaleike
1 ruukku basilikaa
1prk ananasmurskaa
1,5dl suolakurkkuja (valkosipuli)
4tl karkeaa sinappia
300g yrttituorejuustoa
100g maitorahkaa
2tl pippuriseosta
Kuorrutus:
1dl kermaviiliä
100g maitorahkaa
100g yrttituorejuustoa
1dl juustoraastetta (kevyt)
1 ruukku ruohosipulia
Koristelu esim.
kalkkunaleiketä, kirsikkatomaatteja, yrttejä, viinirypäleitä
- aseta muovikelmu suorakaiteen muotoisen vuokaan
- laita pohjalle kerros leipiä (4 viipaletta), kostuta
- valuta ananasmurska siivilässä, paloittele kalkkunaleike, silppua basilika
- sekoita täytteen ainekset
- laita kolmannes täytteestä vuokaan
- leivät, kostutus, täyte x 2, leivät, kostutus (eli kokoa loput kerrokset)
- laita vuoan päälle kelmua ja paino ja jätä se yöksi jääkaappiin
- kippaa tarjoulualustalle
- sekoita kuorrutuksen aineet (ei ruohosipulia ja juustoa) ja levitä kakun reunoille ja päälle
- silppua ruohosipuli
- ripottele ruohosipulinpalat ja juusto kuorrutteeseen päälle ja reunoille
- koristele
(Ohje on sovellukseni Oivallusten keittokirjan samannimisestä ohjeesta)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.