16 viipaletta täysjyväpaahtoleipää

 

Kostutus:

1,5dl rasvatonta maitoa

pala kasvisliemikuutiota murustettuna

 

Täyte:

200g kalkkunaleike

1 ruukku basilikaa

1prk ananasmurskaa

1,5dl suolakurkkuja (valkosipuli)

4tl karkeaa sinappia

300g yrttituorejuustoa

100g maitorahkaa

2tl pippuriseosta

 

Kuorrutus:

1dl kermaviiliä

100g maitorahkaa

100g yrttituorejuustoa

1dl juustoraastetta (kevyt)

1 ruukku ruohosipulia

 

Koristelu esim.

kalkkunaleiketä, kirsikkatomaatteja, yrttejä, viinirypäleitä

 

 

- aseta muovikelmu suorakaiteen muotoisen vuokaan

- laita pohjalle kerros leipiä (4 viipaletta), kostuta

- valuta ananasmurska siivilässä, paloittele kalkkunaleike, silppua basilika

- sekoita täytteen ainekset

- laita kolmannes täytteestä vuokaan

- leivät, kostutus, täyte x 2, leivät, kostutus (eli kokoa loput kerrokset)

- laita vuoan päälle kelmua ja paino ja jätä se yöksi jääkaappiin

- kippaa tarjoulualustalle

- sekoita kuorrutuksen aineet (ei ruohosipulia ja juustoa) ja levitä kakun reunoille ja päälle

- silppua ruohosipuli

- ripottele ruohosipulinpalat ja juusto kuorrutteeseen päälle ja reunoille

- koristele

 

(Ohje on sovellukseni Oivallusten keittokirjan samannimisestä ohjeesta)