Tän päivän aamupalaa voi munakkaan lisäksi kutsua myös operaatio jääkaapin tyhjennykseksi, koska jääkaapissa oli parin päivän sisällä vanhaksi menevää ruokaa oikeastaan koko alla olevan listan verran. Haluaisin niin säästö- (rahan ja ruoan kantamisvaivan) kuin ympäristösyistä syödä kaiken, mitä ostetaan, enkä heittää turhaan ruokaa roskiin. Alla oleva resepti on hyvä tapa tuhota vanhenevat kananmunat, maidot, kalkkunaleikkeet, purjot, paprikat, perjiljat, jne. Munakkaita voi muutoinkin varioida niin paljon, että niihin saa upotettua lähes mitä vain ja hyvää on! :)





Uunimunakas kalkkunalla ja kasviksilla

6 munaa
loraus (noin 1dl) maitoa
150g kalkkunaleikkelettä
n. 1dl herneitä
n. 10cm purjosipulia
1/4 punainen paprika
1/3 ruukku tuoretta persiljaa


- Lämmitä uuni 225 asteeseen
- Paloittele yrtit, sipuli, paprika, purjo ja kalkkunaleike
- Sekoita munat, maito ja suola
- Kaada seos uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla
- Ripottele massan päällä täytteet
- Paista uunin keskitasossa noin 10-20 minuuttia
- Nauti!