Omenapiirakka meets pulla


Taikinaan

0,4 dl vettä
0,2 dl maitoa
2 pss (á 11g) kuivahiivaa
2 munaa
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
4 rkl kardemummaa
noin 12dl (?) jauhoja


- Sekoita maito, vesi, munat, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola
- Sekoita kuivahiiva noin 5 desiin vehnäjauhoja, sekoita hiiva-jauhoseos aiempaan seokseen vispilällä
- Alusta loput jauhot ja öljy käsin taikinaksi (taikina saa olla aavistuksen löysempää kuin tavallisessa pullataikinassa)
- Kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi
- Kaada taikina pellille, joka on suojattu leivinpaperilla (itse laitoin paperille vähän vehnäjauhoa).
- Painele tasaiseksi levyksi koko pellille


Päälle
kotimaisia omenoita (noin 8-10 kpl)
kanelia

- Leikkaa omenat lohkoiksi (ensin omena neljään osaan, sitten palat kolmeen osaan)
- Painele omenalohkot haluamaasi kuvioon pullan päälle ja ripottele päälle kanelia

- Paista 200 asteisen uunin keskitasossa noin puoli tuntia