Yo-juhlissani voileipäkakun virkaa ajoi herkullinen kalkkunahyydykekakku. Kakku sai kehuja niin ulkonäöstään kuin maustaan. Itse en ole suuri tuorejuustojen ystävä, joten minuun tätä ei enemmälti uponnut, mutta vieraat hoitivat tehokkaasti kakun tuhoamisen. ;)
Valmis herkku
Kalkkunahyydykekakku
(vuokaan, jonka halkaisija 20cm)
Pohja
Vehnäjauhoa, ruisjauhoa, vettä, muna, leivinjauhetta, suolaa
- sekoita, taputtele vuoan pohjalle, paista
- kostuta kasvis- tai kanaliemellä ennen täytteen lisäystä
(Voit käyttää myös valmista ruistaikinaa, leipäpaloja tai hapankorppumurua + sulaa margariinia pohjana)
Täyte hyytyneenä ennen koristelua
Täyte
4 liivatelehteä ja 1/2dl maitoa
225g kalkkunaleikettä
1 punainen paprika
2 ruukkua ruohosipulia
1 prk (2,5dl) vispi cremeä
200g pippurituorejuustoa
1rkl maitorahkaa
- Vatkaa vispi, laita liivatteet likoamaan haaleaan veteen
- Paloittele kalkkunaleike, paprika ja ruohosipulit
- Sekoita kaikki muut aineet paitsi liivatelehdet ja maito
- Kuumenna maito kattilassa, lisää liivatteet sekoittaen, sekoita kunnes liivatteet sulavat
- Kaada liivatemaito ohuena nauhana täytteeseen koko ajan täytemassaa sekoittaen
- Kaada täyte vuokaan, hyydytä jääkaapissa yön yli (kannattaa peittää kakku kuvulla, koska ruohosipulin tuoksu on melko voimakas)
- Irrota kakku vuoastaan nuolijaa apuna käyttäen
Lähikuvaa koristelusta
Koristelu
200g maustamatonta tuorejuustoa
ohutta kalkkunaleikettä n. 50-100g
1-2 tomaattia (tomaattiruusuun)
kurkkua (tomaattiruusun lehdiksi)
- Leikkaa leikkeleistä reunat pois
- Levitä leikkeleet kakun pinnalle
- Pursota tuorejuustoa koristeeksi
- Tee tomaattiruusu tomaatin kuorisuikaleista ja lehdet kurkusta joko muotilla tai veitsellä leikkaamalla
- Aseta ruusu ja lehdet kakun päälle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.