Arlalta tulleiden sponsorointituotteiden esittelyt jatkuu, tällä kertaa vuorossa laktoosittomat kerrosviilit, päärynä-vanilja, karpalo-vanilja ja omena-kaura (klikkaamalla nimiä saat lisätietoja tuotteista). Makuraatina toimi minä ja avokkini. Näistä tulee mieleen Arlan Kalinka-jugurtit, koska näissä on samalla idealla hedelmä- / marjatahnaa pohjalla ja viilit päällä. Viiliosa oli kaikissa viilimäisen pehmeä ja mukavasti lohkeava. Alla vielä yksilöidyt kommentit makuyhdistelmistä ja alaosan koostumuksesta.

Päärynä-vanilja

Tää oli kummankin suosikki, yhdistelmä toimi. Maistuu päärynäkarkille. Minun makuuni tuote oli turhan makea (syön normaalisti käytännössä sokeritonta ruokaa). Päärynän ja vaniljan tunnistaa ja rakenne toimii. Päärynäosan rakenne on tasaista ja pehmeä, mikä miellytti ainakin minua.


Karpalo-vanilja

Eikös karpalon kuuluisi olla jotain raikasta ja kirpeää? Tässä viilissä maistuu sokerilla kirpeydensä menettäneet karpalot ja vaniljakastike. Olihan tämä tavallaan hyvää, karpalon maun tunnisti ja rakenne toimi, mutta ilman hurjaa makean himoa tämä on turhan makeaa syötävää. Jos etsit viiliä pahaan makean himoon, niin tätä kannattaa kokeilla.


Omena-kaura

Tässä oli todella suomalainen ja pehmeä maku. Kaura ja omppu pelaavat tunnetusti hyvin yhteen maullisesti. Kritiikkiä tämä sai minulta siitä, että hillo-osassa kaura oli kaurapuuronmakuisina palasina. Avokkia nuo eivät tuntuneet häiritsevän, eli tällekin löytyy varmasti ystävänsä. Itse olisin tykännyt enemmän siitä, että kauran olisi voinut lisätä syöntihetkellä - tällöin se olisi säilyttänyt rapeutensa paremmin.