Minua on monesti kismittänyt "perinteinen nuudelikeitto", eli vehnänuudelia ja sen mukana tullutta lisäaine-suola-sokerimaustetta. Onhan se kiireruokana melkein syötävää, mutta parempaa ja ruokaisampaakin nuudelikeittoa voi tehdä melkein yhtä helposti ja nopeasti. Allaoleva resepti on hyvä esimerkki siitä. :) Reseptin mausteita voi varioida oman makunsa mukaan, jos esim. käytät lihana kanaa voit laittaa liemeen curryä ja keiton päälle tuoretta persiljaa.




Valmista keittoa :)


Karitsa-kasvisnuudelikeitto
kahdelle



- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 lautasellista vettä (noin 5 dl)
- 2 lipstikan (eli liperin) lehteä murskattuna
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- chilijauhetta
- 2 levyä haluamaasi nuudelia
- 150 g karitsan jauhelihaa (kypsennetty, maustettu rosmariinilla, timjamilla ja pippurilla)
- kukkakaalin pala


- Paloittele porkkana, sipuli ja valkosipulin kynnet
- Kiehauta vesi, lisää paloitellut kasvikset ja mausteet
- Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä
- Paloittele kukkakaali
- Jaa nuudelimatot, jauhelihat ja kukkakaalin palat kahdelle syvälle lautaselle
- Kaada päälle vesi kasviksineen ja mausteineen
- Aseta lautasten päälle isot matalat lautaset ja anna kypsyä noin 2-4 minuuttia (tarkasta nuudelien kypsennysaika pussista)
- Nauti




Ennen vettä