Jos haluatte super-täyteläistä alkuruokakeittoa (tai miksei tää toimisi vaikka lämmikkeenä hiihtolenkillä), kannattaa ehdottomasti testata tätä! :) Alkuperäinen resepti on uusimman Yhteishyvän Creme Bonjour -mainoksesta (on muuten pirun hyvä mainos, kun ovat tehneet näin loistavat reseptit. ;)). Alla oleva resepti on mukaelmani alkuperäisestä. Tää resepti on ihan super helppo ja nopea, eikä tarvitse ostaa puolta kauppaa tyhjäksi - toisin sanoen ihan loistava (Nimim. jääkaapissa tälläkin hetkellä ruohosipulin jämää, parmesaanilastujen loppua ja ties mitä hassua, jostain mitä on joskus kokannut).
Varoitus! Keitto on aika pippurista, eli ei pippurin-vihaajille. Mietin, että miedomman version voisi tehdä esim. korvaamalla puolet pippurituorejuustosta jollain yrtti- tai sienijuustolla.
Pippurinen palsternakkakeitto
4-6 henkilöä alkuruokana
1rkl öljyä
250g palsternakkaa
200g Creme Bonjour pippuriseos -tuorejuustoa
1 kasvisliemikuutio
0,5dl vettä
- Paloittele palsternakka isohkoiksi paloiksi
- Paahda palat öljyssä kattilassa
- Lisää vesi ja liemikuutio, keitä miedolla lämmöllä, kunnes palsternakat ovat pehmeitä
- Kaada osa vedestä toiseen astiaan (älä kaada pois!)
- Soseuta palsternakat, lisää tuorejuusto ja sekoita
- Lisää tarvittaessa keitin vettä (itse laitoin tuon koko 0,5l vettä lopulta)
- Nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.