Tein vajaa kuukausi sitten joulutorttumalli tutoriaalin, jonka jälkeen kuitenkin kehitin pari uutta joulutorttumallia, jotka haluan vielä esitellä teille. Uusien mallien lisäksi tämä postaus tarjoaa myös kuvaa siitä, miltä tomusokerilla koristellut "normaalit tortut (malli: tutoriaalin hyrrät)" näyttävät. Ajattelin myös esitellä perustelujen ja kuvan kera tähän astisen suosikkini joulutorttujen taikinaksi.


Malleina tänään 1. täytetyt sydämet ja 2. sydämelliset neliöt.

Tarvitset torttu- tai lehtitaikinaa, mieleistäsi paistonkestävää marmeladia, veitsen ja sydämenmuotoisen pienen piparimuotin.

- Aloita puolittamalla levyt.
- Ota joka toisesta palasta sydänmuotilla pala pois. Säästä palat, niistä syntyvät täytetyt sydämet.

1. Paista pikku sydämet 200 asteisessa uunissa kypsiksi.

Kun ne ovat hieman jäähtyneet, puolita sydän veitsellä (tai leikkaa siihen tasku tai käytä pursotinta) ja täytä se marmeladilla. Ripottele lopuksi siivilän avulla tomusokeria päälle.
1. Pikkusydämet valmiina nautittaviksi!

2. Levitä rei´ättömälle neliölle marmeladia niin, että reunoista noin 1 cm jää ilman. Aseta reiällinen puoli toisen neliön päälle ja painele reunat yhteen (katso tämän postauksen ensimmäinen kuva). Paista 200 asteisen uunin keskitasossa kypsiksi. Ripottele jäähtyneille tortuille siivilän avulla tomusokeria.
1. Sydämelliset neliöt valmiina nautittaviksi!

Yllä: aiemmassa tutoriaalissa esitellyn hyrrä-mallin edustajia tomusokerihunnulla

Yllä: Suosikkini joulutorttujen teossa on pirkan lehtitaikina, koska siitä tulee rapeita ja muhkeita torttuja. Levyt ovat myös sopivan ohuita, joten niitä on helppo muotoilla tortuiksi. (Ja ennen kuin joku kysyy, tämä ei ole sponsoroitu tuote vaan vapaaehtoisesti esitelty hyväksitodettu ;) )