Mustaherukka-suklaahyytelökakku
- 26 cm irtopohjavuokaan -
Pohja
- 1 pkt digestivekeksejä
- 100g margariinia
- Murenna keksit
- Sulata margariini
- Sekoita sula margariini keksinmuruihin ja painele seos vuoan pohjalle
Täyte
- 1 pkt Flora Vispiä
- 500g maitorahkaa
- 200g mustaherukoita (tuore tai pakaste hieman sulaneena)
- 60g tummaa suklaata
- 3tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
- 0,5 dl maitoa / mustaherukkamehua
- 8 liivatelehteä
- Vispaa kerma
- Murenna suklaa pieniksi paloiksi
- Sekoita maitorahka, herukat, suklaa, vaniljasokeri ja sokeri
- Nostele kerma rahkaseoksen joukkoon, maista ja lisää tarvittaessa sokeria
- Liota liivatteita 5 minuuttia haaleassa vedessä
- Kuumenna maito/mehu kattilassa ja liouta siihen liivatteet
- Kaada liivate-nesteseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon
- Kaada valmis täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja jätä jääkaappiin hyytymään yön yli
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.