Mustaherukka-suklaahyytelökakku

- 26 cm irtopohjavuokaan -

 

Pohja

- 1 pkt digestivekeksejä

- 100g margariinia

 

- Murenna keksit

- Sulata margariini

- Sekoita sula margariini keksinmuruihin ja painele seos vuoan pohjalle

 

Täyte

- 1 pkt Flora Vispiä

- 500g maitorahkaa

- 200g mustaherukoita (tuore tai pakaste hieman sulaneena)

- 60g tummaa suklaata

- 3tl vaniljasokeria

- sokeria maun mukaan

- 0,5 dl maitoa / mustaherukkamehua

- 8 liivatelehteä

 

- Vispaa kerma

- Murenna suklaa pieniksi paloiksi

- Sekoita maitorahka, herukat, suklaa, vaniljasokeri ja sokeri

- Nostele kerma rahkaseoksen joukkoon, maista ja lisää tarvittaessa sokeria

- Liota liivatteita 5 minuuttia haaleassa vedessä

- Kuumenna maito/mehu kattilassa ja liouta siihen liivatteet

- Kaada liivate-nesteseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon

- Kaada valmis täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita ja jätä jääkaappiin hyytymään yön yli