Pitkästä pitkästä aikaa päätin leipoa muutaman pellillisen pikkuleipiä. Inspiraatio lähti kirjastosta löytyneestä ihanasta kirjasta, joka oli pullollaan keksiohjeita (okei, on tuossa muutama kuivakakkukin, mutta ne eivät olleet yhtään niin jänniä ;)). Annoin kirjan poikaystävälle ja pyysin hänet valitsemaan pari hyvän kuuloista reseptiä - olisin muuten leiponut puoli kirjaa. Niin ja kirja on "De gamla fina kakrecepter", kirjoittajana Inga Englesson. Kirja on vanha, mutta erittäin hyvä!

Drömmar

- 100g voi/margariini

- ½dl öljy

- 1 1/4dl sokeri

- 3½dl vehnäjauho

- 1rkl vaniljasokeria

- ½tl leivinjauhe (alkuperäinen ohje, kohotettu hirvensarvisuolalla)

Vatkaa rasvat ja sokerit, lisää muut aineet, sekoita, leivo kekseiksi, paista 175 asteessa n. 15 min (omat oli uunissa varmaan puoli tuntia, mutta olivatkin aika kookkaita kavereita).

 

Drömmarit olivat oikein nättejä ja muutoinkin onnistuneita, toisin kuin toinen kokeiluni, snöbollar. Kirjan kuvassa keksit olivat kauniita, mutta omani olivat vain kovia kasoja. Ohjeessa ei ollut mitään kohotusainetta, eikä kananmunaa, joten veikkaan, että siitä puuttui jotain. En laita ohjetta tänne vielä, jos saan myöhemmin sen toimimaan omin lisäyksin, niin lisään sitten. Alla kuitenkin kuvaa.