Pidettiin eilen sisarukset + parit/perheet porukalla illanviettoa ja lupasin tehdä pitkästä aikaa kakkua. Viikon verran riitelin itseni kanssa, että millaista haluan tehdä. Olin päättänyt että raikasta ja kesäistä, ja sellaista että porukan allergikotkin voivat syödä.

Loppu tuloksena syntyi hyydytetty vanilja-vadelmakakku keksipohjalla. Ja hyvää oli, vaikka pari kämmiä mahtuikin matkaan.

 


 

Vuokana 26cm halkasijainen irtopohjavuoka, pohjalla leivinpaperi pingotettuna vuokaan. Kakun pohja syntyi digestivekekseistä (n. 200g) ja margariinista (n. 75g). Keksit murskataan ja margariini sulatetaan, aineet sekoitetaan keskenään ja painellaan vuokaan.

 Täytteiksi tuli ensin vadelmamoussea (250g rahkaa, ½purkkia flora vispiä, 200g vattuhilloa, sokeria, vaniljasokeria, vattumehua, liivatteita), sitten vattukerros (vadelmia, vattumehua, sokeria, liivatteita) ja lopuksi vielä vaniljamousse (250g rahkaa, ½purkkia flora vispiä, 150g vaniljajugurttia, sokeria, vaniljasokeria, vettä, liivatteita). Päälle vielä kiille, johon tuli vattuja murskattuna ja vadelmamehua, sokeria ja liivatteita.

 

 

Valmiin kakun koristelin rouhitulla maitosuklaalla ja jugurtticatsewpähkinöillä.

 

Kakku oli muuten ihan onnistunut, mutta kiille meni turhan kuumana kakun päälle ja siten sulatti vaniljakerrosta, saaden aikaan valkoiset läikät kakun pintaan. Maku oli kuitenkin onnistunut ja ilta mukava, joten ei jäädä suremaan kiillettä. ;)