Pitkästä aikaa, täällä taas. Lupailin aiemmin, että kyllä tänne vielä opiskeluaikanakin tulee päivityksiä ja nyt tulee, kuvien kera! =) Parin viikon päästä olisi tiedossa leipomista, kun menen käymään kotona, joten jos vaan muistan kamerani niin saan tänne taas leipomuksiakin. :)

Keittoja. Nam! :)

Porkkana-perunasosekeittoa, jossa perunaa, porkkanaa, sipulia, vettä ja suolaa, sekä ripaus mustapippuri. Kaikki kasvikset keitetään pehmeiksi vedessä, kaadetaan enimmät vedet pois ja soseutetaan, mausteeksi suolaa ja pippuria.

Tämä on tosi pehmeän ja hyvän makuinen keitto ja tosi halpaa tehdä näin syksyllä, kauden kasviksista. :) Kävisi ennen maustamista varmaan myös vauvan ruoaksi. ;)

Tomaattinen kasviskeitto on myös hyvää ja suht. halpaa. Aluksi laitoin kattilan pohjalle kypsymään sipulia ja herkkusienen paloja vesi tilkkaan (voisi laittaa myös öljyyn), sitten lisäsin tomaattimurskaa ja vettä ja keittelin n. vartin. Keittämisen loppuvaiheella lisäsin paloiteltua tomaattia ja maustoin keiton (valkosipulijauhe, suola, chili, pippuri ja paprikajauhe).

Suosittelen tarjoamaan keiton basilikan lehtien ja leivän kera.

 

Millaista ruokaa te muut olette syöneet/syötte opiskeluaikana?