Näiden kanssa oli oikeasti hyvä syy leipoa. :)

Pohjina olivat perus munavaahtopohjat, pienellä muuntelulla: munat lasiin (1 muna = 2 pohjaa), viereen samanverran vehnäjauhoja, joista n. 1/3 perunajauhoa + n. ½tl leivinjauhetta/1 muna, kolmanteen lasiin laitoin tomusokeria, jota tuli hieman vähemmän kuin muita, tomusokerin sekaan laitoin hieman vaniljasokeria.

Paistoin pohjia n. 15 min 175 asteessa, tämä on kuitenkin uuni kohtaista.

1937735.jpg

Pohjat halkaisin kerran, eli tuli 1 täyte väli.

1937736.jpg

Täytteenä oli valkosuklaa moussea, eli vispicremevaahtoa, johon tuli vaniljakreemijauhetta, vaniljasokeria, sokeria ja sulaa valkosuklaata.

Suklaan sulatin mikrossa.

1937739.jpg

Laitoin pohjat kelmulla vuorattuihin (ja pestyihin) vuokiin ja kostutin vaniljamaidolla.

1937742.jpg

Päälle ladoin täytettä.

1937743.jpg

Sitten laitoin pohjan toisen osan vuokaan ja kostutin sen, sitten laitoin leivokset jääkaappiin, jotta täyte hyytyi.

1937744.jpg

Leivosten hyydyttyä useamman tunnin, kumosin ne kelmun kanssa lautasille.

1937732.jpg

Poistin kelmun varovasti, se lähtee aika helposti, eli ei kannata stressata, että leivos hajoaisi kelmun poistoon (jollet ole kostuttanut hirveän märäksi).

1937730.jpg

Pintaa varten sulatin maitosuklaata ja sekoitin siihen lurauksen kermaa ja nokareen voita, jonka jälkeen levitin seoksen leivoksille.

Reunoihin laitoin ohuelti kermaa, jotta reunapursotukset tarttuivat kunnolla.

1937734.jpg

Lopuksi siistin lautasen ja pursotin reunat.

1937746.jpg

Lähikuvaa pursotuksista:

1937737.jpg


Koristelussa menin näiden osalta "less is more" - periaatteella, eli tällä kertaa en tehnyt mitään ylilyöntejä koristeiden osalta (vaikka kiusaus olikin.. ;)).

Maku oli suklaisen pehmoinen ja hyvä. :)