sunnuntai, 18. toukokuu 2008
Ruissämpylöitä ja täytettyjäpatonkeja
Ruissämpylät:
Päivä 1:
6 dl vettä
2 kpl hapankorppuja murskattuna
6 dl ruisjauhoja
Päivä2:
1 dl ruisrouhetta
n. 3/4 rkl suolaa
(n. 3/4 rkl pomeranssin kuorta)
n. 2 dl puolukkasurvosta
2tl ruokasoodaa
½ hiiva
½ dl vettä
sopivasti (6-10 dl??) ruisjauhoja
- Sekoita vesi, hapankorppujen murut ja ruisjauhot, anna hapata
- Lisää ruisrouhe, suola, (pomeranssin kuori,) puolukka survos, sooda ja veteen liotetta hiiva
- Alusta taikinaan ruisjauhoja, kunnes se tuntuu sopivalta
- Anna kohota (kohotin n. ½ vrk)
- Leivo sämpylöiksi
- Kohota ½-1 tunti liinan alla
- Paista 200-225 asteessa
Yllä: ruissämpylöitä
Täytetyissä Patongeissa taikinana oli moniviljainen (vehnä, kaura, ruis) hiivataikina. Täyteversioita tein kahdenlaisia; 1. parmesaani + yrtti 2. parmesaani + chili
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.