Oli pakottava tarve päästä laipomaan, joten ryhdyin tuumasta toimeen. Tuloksena oli leipää, marenkeja ja muroleipiä.
Marengit tein pursottamalla, onnistuivat hyvin.
Muroleivät olivat ensi maistamalta aika mauttomia.. Kuitenkin kun niihin laitteli väliin ja päälle vähän kaikkea sai niistä hyviä pikkuleipiä. :D Väliin laitoin osaan vadelmahilloa ja osaan luumumarmeladia (parissa oli suklaata), päällä oli rae- ja tomusokeria ja hillolla/marmeladilla kiinnitettyjä marenkeja.

Marengit

1 valkuainen
1/3 dl sokeria

- Vatkaa puolet sokerista ja valkuainen kovaksi vaahdoksi (vaahto on kovaa, kun se pysyy väärinpäin käännetyssä kulhossa)
- Vatkaa joukkoon loppu sokeri
- Pursota tai nostele taikinaa pellille, esim. pieniksi keoiksi tai rinkuloiksi
- Kuivata marenkeja 100 asteessa, niin kauan että ne ovat kuivia ja keveitä (n. tunti)

1522048.jpg
Yllä: marenkeja (vasemmalla) ja muroleipiä (oikealla)

Muroleivät

4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 keltuainen
200 g margariinia

- Sekoita aineet nopeasti keskenään
- Laita taikina n. puoleksi tunniksi jääkaappiin muovipussissa
- Kaaviloi taikina jauhotetulla alustalla (puolet kerrallaan) ja ota siitä muoteilla haluamiasi kuvioita
- Voitele munalla tai vedellä ennen paistoa (laita halutessasi keksien päälle esim. raesokeria tai pähkinärouhetta.)
- Paista keskitasossa 175-200 asteessa, kunnes keksit ovat pinnalta vaaleita, mutta pohjasta hieman rusehtavia
- Anna jäähtyä
- Koristele esim. sihtaamalla kekseille tomusokeria, laittamalla kahden keksin väliin hilloa, tms. vain mielikuvitus on rajana! ;)

*Vink*: Tuohon taikinaan voisi ennen sekoitusta laittaa jotain maustetta, tms. esim. kanelia tai sitruunaa antamaan makua