lauantai, 3. toukokuu 2008
Marenkeja ja muroleipiä
Marengit tein pursottamalla, onnistuivat hyvin.
Muroleivät olivat ensi maistamalta aika mauttomia.. Kuitenkin kun niihin laitteli väliin ja päälle vähän kaikkea sai niistä hyviä pikkuleipiä. :D Väliin laitoin osaan vadelmahilloa ja osaan luumumarmeladia (parissa oli suklaata), päällä oli rae- ja tomusokeria ja hillolla/marmeladilla kiinnitettyjä marenkeja.
Marengit
1 valkuainen
1/3 dl sokeria
- Vatkaa puolet sokerista ja valkuainen kovaksi vaahdoksi (vaahto on kovaa, kun se pysyy väärinpäin käännetyssä kulhossa)
- Vatkaa joukkoon loppu sokeri
- Pursota tai nostele taikinaa pellille, esim. pieniksi keoiksi tai rinkuloiksi
- Kuivata marenkeja 100 asteessa, niin kauan että ne ovat kuivia ja keveitä (n. tunti)
Yllä: marenkeja (vasemmalla) ja muroleipiä (oikealla)
Muroleivät
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 keltuainen
200 g margariinia
- Sekoita aineet nopeasti keskenään
- Laita taikina n. puoleksi tunniksi jääkaappiin muovipussissa
- Kaaviloi taikina jauhotetulla alustalla (puolet kerrallaan) ja ota siitä muoteilla haluamiasi kuvioita
- Voitele munalla tai vedellä ennen paistoa (laita halutessasi keksien päälle esim. raesokeria tai pähkinärouhetta.)
- Paista keskitasossa 175-200 asteessa, kunnes keksit ovat pinnalta vaaleita, mutta pohjasta hieman rusehtavia
- Anna jäähtyä
- Koristele esim. sihtaamalla kekseille tomusokeria, laittamalla kahden keksin väliin hilloa, tms. vain mielikuvitus on rajana! ;)
*Vink*: Tuohon taikinaan voisi ennen sekoitusta laittaa jotain maustetta, tms. esim. kanelia tai sitruunaa antamaan makua
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.