Pitäähän sitä Äitienpäivänä kakkua tehdä!

Kakussani oli pohjana kolmen munan sokerikakkupohja, jossa oli osa jauhoista korvattu perunajauhoilla, pohjassa oli hieman kaakaojauhetta. Pohja onnistui hyvin ja sain sen leikattuakin ihan siististi. :D

Kakussa oli vain yksi väli, siinä oli täytteenä vadelma survoksen ja vaniljakreemijauheesta tehdyn vaniljakreemin sekoitusta.

1549091.jpg
Yllä: Äitienpäivän kakkuni marsipaanipäällinen odottamassa kakkuun pääsyä

Kakunpäällä oli marsipaanilevy, jonka päätin koristella nonparellein, värein ja kukkasin. 
Levy on siis tehty vaaleasta marsipaanista, jonka alareunaa kokeilin maalata vihreällä nesteimäisellä värillä (tosin muuttelin hieman sävyä tomuvärillä).
Tekstin tökin levyyn ensin hammastikulla, sitten laitoin jokaiseen reikään vaaleanpunaisen nonparellin (tein tuota levyä koristeluineen ja kukkineen n. 2 tuntia).
Kukille minulla ei ole muottia, joten muotoilin veitsen avulla käsin nuo kukat, keskustoina on litistetyt marsipaanipallot, joita tökin hieman hammastikulla saadakseni ne näyttämään enemmän keskustoilta. Lopuksi töpöttelin pensselillä toisen kukan lehtiin ja toisen keskustaan keltaista tomuväriä.

1549094.jpg
 Yllä: Valmis kakku

Pursotukset tein vispicremellä, jossa oli vaniljakreemijauhetta, marsipaanilevyn reunassa on marsipaani pötkö, jonka päällä tuo päällipursotus on.