Tänään meillä vietettiin lauantai iltaa pizzojen merkeissä, leivoin makkara-kasvispizzaa. Lisäksi tein allergikolle sopivan maidottoman ja vehnättömän pizzan (, joka maistui paremmalle kuin miltä näytti).

Makkara-kasvispizzaan tuli perus pizzapohja, 20g hiivaa, 1.5dl vettä, 0.5tl suolaa, 2rkl öljyä ja 3.5dl vehnäjauhoja. Täytteitä olikin tällä kertaa montaa erilaista, täytteinä oli: ketsuppia, chilikastiketta, sipulia, herkkusieniä, ananaspaloja, tomaattia, jalopenoja, makkaraa ja juustoa + erilaisia mausteita.

1458320.jpg
Yllä: Makkara-kasvis pizzaani (en ehtinyt kuvata ennen kuin eräs nälkäinen meni maistelemaan)

Vehnättömästä-maidottomasta pizzasta ei ole kuvaa, siinä oli täytteinä: ketsuppia, chilikastiketta, sipulia, herkkusieniä, ananaspaloja, tomaattia ja jalopenoja + erilaisia mausteita.  Pohjan tein  syöjän toiveesta  ruisjauhoihin, oli aika erikoista, mutta hyvää.