Helppoa opiskelijaversiota tarjolla jälleen, kalakukosta tällä kertaa. :D

 

Kalakukkoleivät

8kpl

 

8 puikulaa (tai muuta ruispalaa)

450g perattuja muikkuja

100-200g pekonia

noin 1dl maitoa (tai voita)

 

- Lämmitä uuni noin 200-225 asteeseen

- Levitä syvälle pellille leivinpaperi ja leipien alapuoliskot

- Levitä leiville noin puolet kaloista, sitten puolet pekonista, sitten loput kalat ja pekonit

- Laita leipien yläpuoliskot paikalleen ja voitele noin 1/3dl:llä maitoa (tai sulatettua voita)

- Laita leivät uuniin noin 30 minuutiksi keskitasoon

- 30min jälkeen laske uunin lämpötila noin 160 asteeseen, voitele leivät kuten aiemmin ja laita leipien päälle toinen leivinpaperi ja tavallinen pelti, jatka paistamista keskitasossa 30min

- Voitele leivät jälleen, sammuta uuni ja jätä leivät jälkilämpöön noin 30-60min ajaksi (ovat kypsiä ilman tätäkin, mutta ruodot pehmenevät mukavasti pidemmällä kypsennyksellä)