Helppoa opiskelijaversiota tarjolla jälleen, kalakukosta tällä kertaa. :D
Kalakukkoleivät
8kpl
8 puikulaa (tai muuta ruispalaa)
450g perattuja muikkuja
100-200g pekonia
noin 1dl maitoa (tai voita)
- Lämmitä uuni noin 200-225 asteeseen
- Levitä syvälle pellille leivinpaperi ja leipien alapuoliskot
- Levitä leiville noin puolet kaloista, sitten puolet pekonista, sitten loput kalat ja pekonit
- Laita leipien yläpuoliskot paikalleen ja voitele noin 1/3dl:llä maitoa (tai sulatettua voita)
- Laita leivät uuniin noin 30 minuutiksi keskitasoon
- 30min jälkeen laske uunin lämpötila noin 160 asteeseen, voitele leivät kuten aiemmin ja laita leipien päälle toinen leivinpaperi ja tavallinen pelti, jatka paistamista keskitasossa 30min
- Voitele leivät jälleen, sammuta uuni ja jätä leivät jälkilämpöön noin 30-60min ajaksi (ovat kypsiä ilman tätäkin, mutta ruodot pehmenevät mukavasti pidemmällä kypsennyksellä)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.