Päädyttiin ostamaan paikallisen Aasia-kaupan alesta pari pussia mung papuja ja piti sitten kehittää niistä safkaa (aika vähän muuten on netissä mung papu reseptejä suomeksi, tai sit en vaan osaa hakea). Alkuperäinen ohje allaolevaan arkiruokaan täältä.

 

Idätetyt mung pavut pannussa kypsennettynä

2-4 annosta

 

n. 2dl kokonaisia kuivattuja mung papuja

1 tl oliiviöljyä

1,5tl sinapin siemeniä

5 valkosipulin kynttä paloiteltuna

2tl kuivattua inkivääriä (tai 1tl tuoretta)

1tl currya

1tl cayennepippuria

2 tuoretta tomaattia paloiteltuna

1dl vettä

2rkl sitruunamehua

mustapippuria

2-3tl pizzamaustetta

 

- Huuhtele pavut ja jätä ne likoamaan viileään vetään 12 tunniksi

- Kaada vesi pois. Vuoraa kattila tai kulho pyyhkeellä, laita pavut pyyhkeelle ja käännä sen reunat papujen päälle, jätä 12 tunniksi itämään lämpimään pimeään paikkaan (meillä pavut olivat kannen alla kattilassa 37 asteisessa uunissa)

- Kuumenna öljy isossa pannussa, lisää sinapin siemenet, curry, cayenne, inkivääri sekä valkosipulin palat. Anna kypsyä noin 2-5 minuuttia (niin etteivät valkosipulit ehdi ruskettua)

- Lisää pavut, tomaatin palat, vesi, sitruunamehu, pippuri ja pizzamauste. Anna hautua (kannen alla) noin 20 minuuttia.

- Tarkista maku ja nauti esim. ohrahelmien tai riisin kera.

 

Lisäksi 3dl Torinon ohrahelmiä (laita kiehumaan samaan aikaan, kun aloitat papujen valmistuksen)