Löysin hyvin jännän kuuloisen ohjeen Kakkukupu-leivontablogista, alkuperäinen ohje kuitenkin Kauhaa ja rakkautta-blogista (täältä). Oli niin jännä, että piti heti syömärin kakulla värvättyäni ruveta testaamaan reseptiä. Tällä kertaa tein (kerrankin) ilman omia tuunauksiani, ohje alla. Kakku oli mukavan mehevää. Maku oli turhan makea, appelsiinin kyllä erotti, mutta mielestäni se olisi saanut maistua voimakkaamminkin





Appelsiini-oliiviöljykakku
22-26 cm irtopohjavuokaan



2 appelsiinia
2 1/2 dl sokeria
1 dl maustamatonta jugurttia (laitoin kreikkalaista jogurttia)
3 munaa
1 1/2 dl extra virgin -oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


- Raasta appelsiinien kuoret pieniteräisellä raastimella, sekoita raaste ja sokeri
- Purista appelsiineista 1dl mehua, sekoita mehu ja jugurtti sokeri-raasteseokseen
- Lisää munat yksitellen sekoittaen
- Sekoita öljy joukkoon
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan
- Voitele (22-24 cm halkaisijainen, minulla 26 cm) irtopohjavuoka
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia, tai kunnes kakun keskellä työnnetty hammastikku tulee puhtaana ulos