Tekaistiin tuossa muutama päivä sitten aivan mahtavaa pitsaa pitkästä aikaa. Mä en ole koskaan tykännyt viimeaikoina tekemästämme jauhelihapitsasta, en vaikka olen yrittänyt opetella tykkäämään siitä. Tonnikala-jalopeno-katkarapu-ananas-herkkusieni on kestosuosikki, mutta olen kovasti yrittänyt etsiä sille vaihtoehtoa (tonnarikin tympii pidemmän päälle). Nyt tuli vastaan toimiva täytekombinaatio, joten ajattelin ikuistaa sen tänne niin itseäni kuin teitäkin varten. :)

Pohjana perinteinen vehnätön karppipohja, jonka ohje löytyy mm. tästä postauksesta.





Täytteet
1 pellillinen pitsaa


1 prk tomaattipyreetä
katkarapuja (noin 300g)
1 prk herkkusieniä valutettuna (pieni purkki)
1 tuore chili viipaleina
sitruunapippuria
valkosipulijauhetta
pitsamaustetta
2 keitettyä munaa viipaleina
1/2 punainen paprika paloina
1 prk (á 227g) ananaspaloja valutettuna
100g juustoraastetta

- Levitä tomaattipyree kypsennetylle pohjalle
- Lisää katkaravut, sienet ja chili
- Mausta
- Lisää munat, paprikan palat ja ananakset
- Ripottele päälle juusto
- Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia


Laskin pitkästä aikaa ohjeen kalorit ja muut ravintoarvot, jos jota kuta kiinnostaa (kalorit laskettu yllä olevin täyttein ja vehnättömällä karppipohjalla, lähde fineli):

1300 kcal, 75g hiilaria (24 E-%), 38g rasvaa (26 E-%), 150g proteiinia (46 E-%)