Kurpitsa

Aloita kurpitsan käsittely lämmittämällä uuni 160 asteeseen, kastele kurpitsaa ja laita se aavistuksen vettä sisältävälle pellille uuniin ja paahda, kunnes voit työntää tavallisen ruokailuveitsen siihen helposti. Anna jäähtyä.



Halkaise kurpitsa.



Koverra siemenet ja niitä ympäröivät rihmat pois ja poista kurpitsan kuori. Paloittele kurpitsanliha ja hyödynnä esim. keitossa tai sämpylöissä.




Huuhdo rihmat irti kurpitsansiemenistä ja laita ne uuni pellille ja paahda niitä 175 asteessa noin 20 minuuttia (tai kunnes ottavat aavistuksen väriä) välillä käännellen. Tarjoa esim. salaatin tai keiton lisänä, siltänään naposteltavina tai käytä leivonnassa. Huom! Siemenistä pitää poistaa kuoret ennen käyttöä!




Paahdetut kurpitsan siemenet sopivat esim. kurpitsakeiton kaveriksi (resepti, jota kokeilin ei miellyttänyt, joten en sitä jaa täällä, mutta googlailemalla löytyy monta eri versiota kokeiltavaksi, onnea kokeiluun! :))