Varaslähtö Jouluun on meillä otettu jo niin riisipuuron, piparien kuin joulutorttujenkin (niistä lisää myöhemmin) osalta. Tällä kertaa esittelyssä suosikkipipariohjeeni, ohje on niinkin eksoottisesta opuksesta kuin yläasteeni kotitalouskirjasta (Hyvää Pataa). Tykkään tästä reseptistä erityisesti sen mausteisuuden ja miellyttävän koostumuksen vuoksi.
Piparit
noin 50kpl
125 g voita (tai margariinia)
3/4 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 muna
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
- Mittaa voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan
- Kiehauta ne sekoittaen
- Anna jäähtyä haaleaksi ja lisää muna ja jauhot, joihin sooda on sekoitettu
- Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pipareita
- Aseta piparit leivinpaperoidulle uunipellille noin sentin päähän toisistaan
- Paita 180-200 asteessa uunin keskitasossa noin 6-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita
- Koristele halutessasi tomusokerista ja vedestä / kananmunanvalkuaisesta tehdyllä seoksella
Näissä oli käytössä Arlan sponsoroima Voi (normaalisuolainen meijerivoi), joka lieneekin Arlan suosituinpia joulutuotteita - eikä suotta! Hyvin käy pipareihin ja muuhun joululeivontaan, suosittelen! Kuvaa klikkaamalla saat lisätietoja Arlan sivuilta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.