Vadelmapannari á la Nora


4 kananmunaa
4 dl maitoa (rasvaton, laktoositon)
2 dl vettä
0,5 dl kauralesettä
1 dl kaurahiutaleita
*3,5 dl vehnägluteiinia
2 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
250 g vadelmia


- Lämmitä uuni 225 asteeseen
- Riko munien rakenne
- Lisää munien joukkoon muut aineet paitsi vadelmat, sekoita hyvin
- Anna taikinan turvota noin 10 min
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorotulle uunipellille ja ripottele vadelmat sen päälle
- Paista uunin keskitasossa kunnes taikina on ruskettunut (noin 20min)



Would you like to have a piece of (pan)cake? :)






* Vehnägluteiini on vehnän proteiinia, sitä saa esim. Helsingin Hakaniemessa sijaitsevasta Ekolosta (nimellä Vantastic foods gluteiinijauho) sekä muutamista verkkokaupoista. Vehnägluteiinia voidaan käyttää lihan korvikkeena, jos siitä tehdään Seitaniksi kutsuttuja palloja keittämällä. Sitä voi käyttää myös ruoan proteiinipitoisuuden lisäämiseen, kuten tässä tapauksessa. Vehnägluteiini on erittäin täyttävää ja se imee runsaasti vettä. Jos siis korvaat esim. pullataikinan jauhoista osan vehnägluteiinilla kokonaisjauhomäärää tulee pienentää.