Tein avokilleni syntymäpäiväkakuksi tyrni-mandariinikakun. Kakku oli aika erikoinen - ainakin vähän tyrniä käyttävälle. Se oli kuitenkin todella miellyttävän makuinen ja koostumukseltaan pehmeä. Arlan sponsoroima Luonto+ Rasvaton Tyrni-appelsiinijugurtti on itsessään todella tyrninen (tyrninystävät: suosittelen!). Alla olevassa ohjeessa tyrni maistuu, mutta antaa tilaa myös muille mauille. Tässä kakussa tuli myös koklailtua koristelun osalta uusia juttuja - kermaruusut kakun päälle ja reunapursotukset ruusun terälehtityllalla. Hiottavaa on vielä rutkasti, mutta kehitystä tapahtunee harjoittelun myötä. :)



Would you like to have a piece of cake?


Tyrni-mandariinikakku
20 cm halkaisijaiseen irtopohjavuokaan



Pohja

Kahden munan pohja, jossa sama tilavuus sokeria, jauhoja ja munia + 1tl leivinjauhetta ja 1tl vaniljasokeria


Kostutus

0,5 dl appelsiinimehua

- Puolita pohja, aseta toinen puoli vuokaan ja kostuta noin puolella mehumäärästä
- Kun olet tehnyt täytteen ja asettanut toisen pohjan vuokaan, kostuta se lopulla mehulla







Täyte

1 mandariini
1 prk (á 180g) Arla Luonto+ Rasvaton Tyrni-appelsiinijugurtti
0,5-1 dl kermaa (+ 1rkl vaniljakreemijauhetta)
4 liivatetta
0,5 dl appelsiinimehua

- Kuori mandariini, puolita lohkot, asettele vuoassa olevalla pohjan puolikkaalle
- Vatkaa kerma (kreemijauheen kera), laita liivatteet likoamaan viileään veteen
- Sekoita jugurtti ja kerma
- Kuumenna appelsiinimehu kattilassa, lisää liivatteet sekoittaen
- Kaada liivateliuos kerma-jugurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
- Kaada täyte vuokaan
- Aseta päälle toinen pohjan puolikas
- Hyydytä jääkaapissa yön yli





Koristelu

n. 1-1,5 dl kermaa (+ pastavärejä)

- Irrota hyytynyt kakku vuoastaan ja siirrä se tarjoilulautaselle
- Vatkaa kerma ja koristele mieleiseksesi









Arlan Luonto+ Rasvaton Tyrni-appelsiinijogurtti näyttää tosiaan tältä, lisätietoja kuvaa klikkaamalla