Leivoin pitkästä aikaa ruisleipää. Tällä kertaa tosin kokeilin, mitä tapahtuu, jos taikinaa ei alustakaan käsin vaan sekoittelee siihen jauhot lusikalla. Jauhoja sai menemään taikinaan hieman vähemmän näin.





Ruisleipä puolukoin:
1 leipä


Päivä 1:
6 dl vettä
2-3 hapankorppua
6 dl ruisjauhoja


Päivä2:
1 dl ruisrouhetta
n. 3/4 rkl pomeranssin kuorta
2 tl ruokasoodaa
2,5 dl puolukoita
½ hiiva
½ dl vettä
7 dl ruisjauhoja


- Sekoita vesi, hapankorppujen murut ja ruisjauhot, anna hapata n. 1 vrk
- Lisää ruisrouhe, suola, pomeranssin kuori, puolukat, sooda ja veteen liotetta hiiva
- Sekoita taikinaan ruisjauhoja, kunnes se tuntuu sopivalta
- Leivo leiväksi vuokaan
- Kohota ½-1 tunti liinan alla
- Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 45-60 minuuttia