Lohimedaljongit filéestä
kahdelle (2 medaljonkia)
300g lohifiléetä
sitruunapippuria
sitruunamehua
- Leikkaa filéestä kaksi medaljonkia. Ohuiden viivojen mukaisista kohdista leikkaa kalaa niin, että nahka jää ehjäksi. Paksun viivan kohdalta leikkaa myös nahka poikki. (Kuva alla)
- Käännä kalapalat medaljongin muotoon (nahkat keskelle yhteen, kuva alla)
- Mausta molemmin puolin sitruunapippurilla
- Paista pannussa kunnes kalat ovat kypsiä (meillä paistoaineena veden ja sitruunamehun sekoitus, koska loheen on mielestäni turha lisätä rasvaa)
- Tarjoa raikkaan lisukekastikkeen (resepti alla), keitettyjen perunoiden, salaatin, vesimelonin ja tillin kera.
Lisukkeet pöydässä - enää pääasia puuttuu. ;)
Tämä kokonaisuus on ehdottomasti yksi suosikeistani! Täydellisen meheväksi kypsetettyyn tuoreeseen loheen tulee sopivasti hapokkuutta lisukekastikkeesta - peruna sen sijaan tasapainottaa kokonaisuutta miedolla ja makealla mallollaan. Raikas salaattikin on mielestäni must-juttu rasvaisen kalan parina. Kannattaa ottaa haarukkaan lohta, kastiketta, perunaa ja tilliä samaan aikaan - aivan mielettömän hyvää!
Pakko hehkuttaa tähän väliin sitä, kuinka ihania pienet Japanilaishenkiset kulhot ovat tarjoilussa! Löysin nämä syksyllä eräältä pikku kirpparilta Helsingistä ja rakastuin täysin. :) Esim. lisukesitruunat tai soijakastike sulahtavat näihin mukavasti.
Raikas lisukekastike (esim. lohelle)
4-5 annosta
1dl maustamatonta raejuustoa
1dl maustamatonta jugurttia
1. sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl tuoretta tilliä
ripaus mustapippuria
- Sekoita kaikki aineet kulhossa
- Anna maustua noin puoli tuntia kylmässä
- Nauti esim. lohen ja keitettyjen perunoiden kera
Raikas lisukekastike - siltänään liian hapokasta, yllä mainitussa kokonaisuudessa täydellistä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.