Juureskeitto





4 Porkkanaa
4 Perunaa
2-3 kynttä valkosipulia
2 sipulia
100g juuriselleriä
noin 10 cm pala purjoa
Vettä
(ripaus suolaa ja mustapippuria)


- Kuori porkkanat, perunat, sipulit, valkosipulin kynnet ja selleri, pese purjo
- Paloittele juurekset
- Laita porkkanan, perunan, sipulin ja valkosipulin palat kattilaan
- Lisää kattilaan vettä niin paljon, että kasvispalat juuri ja juuri peittyvät
- Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä
- Soseuta, lisää tarvittaessa vettä
- Lisää purjopalat ja mausta suolalla ja pippurilla
- Keitä, kunnes purjot ovat pehmenneet
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita
- Nauti raejuuston, jauhelihan ja persiljan kera