Tässäpä yksi lapsuuteni lempiruoista: itsetehdyt Lindströmin pihvit peruna(-porkkana)soseen, maustekurkkujen ja vihersalaatin kera. Ah, tämä yhdistelmä on taivaallinen! :)

 

Lindströmin pihvit

n. 18-25kpl

 

800g jauhelihaa (meillä nauta-sika)

800g tuoreita punajuuria

2 munaa

2 sipulia

suolaa

mustapippuria

pitsamaustetta

(rouhittuja sinapin siemeniä)

 

- Keitä punajuuret kuorineen lähes kypsiksi

- Kuori ja raasta keitetyt punajuuret ja sipulit

- Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi

- Muotoile taikina pihveiksi (voit ottaa taikinan pöydällä ja jakaa haluamaasi pihvimäärään, mutta varo sotkemasta joka paikkaa punajuureen ;) )

- Paista uunissa 225 asteessa 15-30 minuuttia (riippuu pihvien koosta) tai ohukaispannussa pienessä määrässä rasvaa

- Tarjoa peruna(-porkkana)soseen, suolakurkkujen ja vihersalaatin kanssa

 

Peruna(-porkkana)sose

n. 3-5 annosta

 

5 keskikokoista perunaa

1-2 porkkanaa

vettä

suolaa

 

- Kuori, pese ja paloittele perunat ja porkkanat

- Kaada kattilaan vettä, kiehauta ja lisää kasvikset

- Keitä niin kaun, että kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita

- Kaada keitinvesi kattilasta esim. lasiin talteen

- Soseuta sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa keitinvettä ja suolaa (voit käyttää myös maitoa tai kermaa veden tilalla)

 

Salaattina meillä oli keräsalaattia ja kurkkuja paloiteltuna.