Tässäpä yksi lapsuuteni lempiruoista: itsetehdyt Lindströmin pihvit peruna(-porkkana)soseen, maustekurkkujen ja vihersalaatin kera. Ah, tämä yhdistelmä on taivaallinen! :)
Lindströmin pihvit
n. 18-25kpl
800g jauhelihaa (meillä nauta-sika)
800g tuoreita punajuuria
2 munaa
2 sipulia
suolaa
mustapippuria
pitsamaustetta
(rouhittuja sinapin siemeniä)
- Keitä punajuuret kuorineen lähes kypsiksi
- Kuori ja raasta keitetyt punajuuret ja sipulit
- Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi
- Muotoile taikina pihveiksi (voit ottaa taikinan pöydällä ja jakaa haluamaasi pihvimäärään, mutta varo sotkemasta joka paikkaa punajuureen ;) )
- Paista uunissa 225 asteessa 15-30 minuuttia (riippuu pihvien koosta) tai ohukaispannussa pienessä määrässä rasvaa
- Tarjoa peruna(-porkkana)soseen, suolakurkkujen ja vihersalaatin kanssa
Peruna(-porkkana)sose
n. 3-5 annosta
5 keskikokoista perunaa
1-2 porkkanaa
vettä
suolaa
- Kuori, pese ja paloittele perunat ja porkkanat
- Kaada kattilaan vettä, kiehauta ja lisää kasvikset
- Keitä niin kaun, että kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita
- Kaada keitinvesi kattilasta esim. lasiin talteen
- Soseuta sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa keitinvettä ja suolaa (voit käyttää myös maitoa tai kermaa veden tilalla)
Salaattina meillä oli keräsalaattia ja kurkkuja paloiteltuna.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.