Jippii! Kiireinen kevät alkaa olla takana ja kuukauden kesäloma (lue: leivontamarathon) voi alkaa! :) Ahkeraa kameran heilutteluakin voisi harrastaa, niin a) kehittyisi kuvaajana ja b) saisi teille luettavaa. Ihmettelin äsken blogini tilastoja ja oli ihanaa huomata, että täällä vilisee yhä päivittäin porukkaa. Uskollisuudestanne kiitokseksi saatte uutta luettavaa. ;)

Toissa päivänä väsäilin pitkästä aikaa ruissämpylöitä. Onko mitään parempaa? No, ehkä puolukka-ruissämpylät, mutta anyway nämä olivat tavalliseen tapaan silkkaa rakkautta. Avokkikin ihastui sämpyläisiini, vaikka vähän epäilikin hapanleipätaikinan hajun perusteella näitä palleroita. Resepti oli parin vuoden takaa tuttu ja tänne blogiinkin aiemmin päivitelty, mutta heitänpä sen tähän kuitenkin niin ei tarvitse kaivella koko blogia ympäri, kun seuraavan kerran tätä tarvitsee. :D

 

 

Ruissämpylät:
Päivä 1:
6 dl vettä
1dl taikinajuurta
6 dl ruisjauhoja

Päivä2:
1 dl ruisrouhetta
n. 3/4 rkl suolaa
n. 3/4 rkl pomeranssin kuorta
2tl ruokasoodaa
½ hiiva
½ dl vettä
sopivasti (8-12 dl) ruisjauhoja

- Sekoita vesi, hapankorppujen murut ja ruisjauhot, anna hapata n. 1 vrk
- Lisää ruisrouhe, suola, pomeranssin kuori, (puolukka survos,) sooda ja veteen liotetta hiiva
- Alusta taikinaan ruisjauhoja, kunnes se tuntuu sopivalta
- Leivo sämpylöiksi
- Kohota ½-1 tunti liinan alla
- Paista 200-225 asteessa, sämpylät ovat kypsiä, kun niiden pohjat ovat kauniin ruskeat