Oujee, pitkästä aikaa tuli kokeiltua ihan uutta juttua, hyytelö (lontooksi Jelly, ihana sana :D). Tein aluksi 20cm irtopohjavuokaan hyytelön kerros kerrokselta. Sitten irrotin vuoan ja laitoin "kakun" kuudeksi leivokseksi. Hyytelökerroksia oli yhteensä viisi, joista kolme olivat marjahyytelöä ja kaksi vaniljaista rahkahyytelöä. Lopputulos oli makean raikas ja erittäin kaunis. Ekan kerroksen kohdalla kyllä vähän hirvitti, kun irtopohjavuoasta tihkui jonkin verran hyytelömassaa ulos, mutta määrä jäi onneksi pariin ruokalusikalliseen. Jatkossa kannattanee kuitenkin tehdä kiinteämpi massa alimpaan kerrokseen tai käyttää ei-irtopohjaista vuokaa. Tämän paksuisten kerrosten tulee antaa hyytyä n. 2h jääkaapissa ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

 

Jellyleivokset á la Nora

 

Saisiko olla pala hyytelöä?

 

Marjahyytelö (kerros)

n. 1.5 dl mustaherukkakeittoa (esim. Valio)

1/3 dl marjamehua

1.5 liivatelehteä

 

- Laita marjakeitto kulhoon ja liivatteet likoamaan

- Lämmitä marjamehu kattilassa ja sulata liivatteet siihen

- Sekoita liivatemehu marjakeittoon

- Kaada vuokaan (vuorottele marja- ja rahkakerroksia, tämä ohje on yhdelle kerrokselle 20cm vuokaan!!!)

 

Lähikuvaa hienosti onnistuneista kerroksista

 

Vaniljainen rahkahyytelö (kerros)

n. 250g rahkaa (maustamaton)

1tl vaniljasokeria

1/3dl maitoa

1.5 liivatelehteä

 

- Sekoita kulhossa rahka ja vaniljasokeri, laita liivatteet likoamaan

- Lämmitä maito kattilassa ja sulata liivatteet siihen

- Sekoita liivatemaito rahkaseokseen

- Kaada vuokaan (vuorottele marja- ja rahkakerroksia, tämä ohje on yhdelle kerrokselle 20cm vuokaan!!!)

 

Tällaisilla tuotteilla mentiin (mehu jäi kuvasta, jostain perus tiivisteestä se oli kuitenkin tehty)