Yritän aina toisinaan kokata jotain jännää ja totuttaa itseäni samalla uusiin makuihin. Eilen kokkausinspiraatio syntyi pakastimesta löytyneistä katkaravuista.

Ensin kokeilen syödä hieman sulaneita katkarapuja syömäpuikoilla soijadipin kanssa (vihreitä jalopenoja ja japanilaista soijakastiketta). Ihan syötävää, mutta vaatii vähän totuttelua - ja puikkojenkäyttöharjoituksia. ;)

 

 

Yleisempi katkarapuiltapalani on paljon länsimaalaisempaa... Munakokkelia!

 

 

Ohje on hyvin simppeli, laitan pannuun 150 grammaa jäisiä katkarapuja sekä erilaisia mausteita (sitruunamehua, pippuria, timjamia, suolaa, yms.) sekä yhden kananmunan. Sekoittelen seosta kunnes muna on hyytynyt ja ruoka vaikuttaa kypsältä. Ulkonäöltään tämä ruoka ei ehkä ole maailman hienointa, mutta tosi hyvää! :) ... Ja ulkonäköähän saisi fiksattua esim. tuoreiden yrttien oksilla tai muilla kauniilla lisukkeilla. ;)