perjantai, 26. syyskuu 2008
Tuplasuklaaleivokset
Pohjina olivat perus munavaahtopohjat, pienellä muuntelulla: munat lasiin (1 muna = 2 pohjaa), viereen samanverran vehnäjauhoja, joista n. 1/3 perunajauhoa + n. ½tl leivinjauhetta/1 muna, kolmanteen lasiin laitoin tomusokeria, jota tuli hieman vähemmän kuin muita, tomusokerin sekaan laitoin hieman vaniljasokeria.
Paistoin pohjia n. 15 min 175 asteessa, tämä on kuitenkin uuni kohtaista.
Pohjat halkaisin kerran, eli tuli 1 täyte väli.
Täytteenä oli valkosuklaa moussea, eli vispicremevaahtoa, johon tuli vaniljakreemijauhetta, vaniljasokeria, sokeria ja sulaa valkosuklaata.
Suklaan sulatin mikrossa.
Laitoin pohjat kelmulla vuorattuihin (ja pestyihin) vuokiin ja kostutin vaniljamaidolla.
Päälle ladoin täytettä.
Sitten laitoin pohjan toisen osan vuokaan ja kostutin sen, sitten laitoin leivokset jääkaappiin, jotta täyte hyytyi.
Leivosten hyydyttyä useamman tunnin, kumosin ne kelmun kanssa lautasille.
Poistin kelmun varovasti, se lähtee aika helposti, eli ei kannata stressata, että leivos hajoaisi kelmun poistoon (jollet ole kostuttanut hirveän märäksi).
Pintaa varten sulatin maitosuklaata ja sekoitin siihen lurauksen kermaa ja nokareen voita, jonka jälkeen levitin seoksen leivoksille.
Reunoihin laitoin ohuelti kermaa, jotta reunapursotukset tarttuivat kunnolla.
Lopuksi siistin lautasen ja pursotin reunat.
Lähikuvaa pursotuksista:
Koristelussa menin näiden osalta "less is more" - periaatteella, eli tällä kertaa en tehnyt mitään ylilyöntejä koristeiden osalta (vaikka kiusaus olikin.. ;)).
Maku oli suklaisen pehmoinen ja hyvä. :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.