Selailin Maku 4/08 lehteä ja löysin sieltä reseptin, jota piti päästä kokeilemaan. Itse tykkään tulisista ruoisti, joten tämä houkutteli. Halusin tehdä hieman pienemmän annoksen, mutta jätin "tulisuuden antajien" määrät samoiksi kuin alkuperäisessä ohjeessa.


1949256.jpg


Tulinen tomaattikeitto (kirjoitin vain ne määrät, joita itse käytin)

½ keltasipuli
½ punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 chiliä
½tl öljyä
2rkl tomaattipyrettä
270g chilitomaattimurskaa
400g tomaattimurskaa
1½-2dl vettä
+Koristeiksi basilikan lehtiä

- Hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista chileistä siemenet ja paloitteli chilit.
- Kaada öljy kattilaan ja kuullota hetki sipulit, valkosipulit ja chilit, lisää tomaattipyree ja sekoita.
- Kaada joukkoon tomaattimurskat ja hauduta n. 30 min.
- Lisää keittoon vesi.
- Tarjoa basilika silpun kanssa.


Keitto oli todella todella tulista, jopa minun makuuni (äiti näytti varsin kärsivältä tätä syödessään.. ;D). Hyvää tämä silti oli mielestäni ja olisi takuulla poistanut tukkoisen olon, jos sellaista olisi potenut. ;)