maanantai, 1. syyskuu 2008
Minttu-appelsiinihyydykekakku á la Nora
Pohjan tein nesquickmuroista (miten toi kirjoitetaa? Ô.o) ja kananmunasta + keltuaisesta ja laitoin hetkeksi uuniin. Nuo murot oli hyviä ja ajattelin tän jutun toimivan... Mutta, mutta kananmuna laimensi makua aika miedoksi. Rakennekin oli pohjaksi turhan kova ja sitkeähkö, sen sai kuitenkin lusikalla leikattua.
Maku oli vahvasti minttuinen, mutta appelsiini ja suklaakin maistuivat. Kaikkiaan tämä oli minusta ihan hyvää, äitini olisi toivonut makeampaa (no hän on oikea sokerihiiri, paljon sokeria = hyvä kakku. ;))
Alempaan täytekerrokseen tuli kermavaahtoa, raejuustoa (mössötettynä, ei rakeina), appelsiinimehua, vaniljasokeria, sokeria ja liivatteita.
Toiseen täyte kerrokseen tuli kermavaahtoa, raejuustoa (mössötettynä, ei rakeina), sulatettua minttukrokattisuklaata (Marabou), sokeria ja liivatteita (maitoon sulatettuina).
Päälle tein appelsiinimehusta, sokerista ja liivatteista kiilteen.
Vuoasta irrotettuani näin kerrokset hienosti. Hyvin ne olivat menneet, olivat tasaisia, eivätkä olleet sulaneet toistensa sisään. :)
Koristeluna oli noita pohjaan käytettyjä muroja, suunnitelmassani nuo kiehkurat näyttivät paremmilta, mutta eivät nuo ihan kauheita (kai?) olleet. ;)
Lopuksi vielä kuva palasesta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.