sunnuntai, 22. kesäkuu 2008
Täytekakkuja rippijuhliin
Vadelma-suklaakakun pohjana toimi kuuden munan perus täytekakkupohja, johon siivilöin kaakaojauhetta, kakkuvuokana oli 26cm halkaisijainen irtopohjavuoka.
Suklainen pohja
Kakkuun tein 2 väliä, molemmissa oli vadelmavaahtoa, vaahtoon tuli 1prk Vispicremeä, hieman vaniljakreemijauhetta ja n. ½l sokeroimatonta vadelma survosta.
Päälle laitoin valkean marsipaani levyn, jonka koristelin kahdella marsipaani ruusulla ja lehdillä, ruusut olivat aiemmin tekemäni valkoinen ja vaaleanpunainen ruusu.
Reunat pursotin Vispicreemellä, jossa oli vaniljakreemijauhetta, pursottelin kakun päällekin reunoihin koristuksia. Pursotuksessa on nonparelleja koristeena.
Valmis vadelma-suklaakakku
lähikuvaa ruusuistani
lähikuvaa pursotuksista
Ananas-vaniljakakun pohjana oli neljän munan perussokerikakkupohja, vuokana oli n. 24cm halkaisijainen kakkuvuoka.
Perus sokerikakkupohja
Välejä tein tähänkin kaksi, molemmissa oli ananas-vaniljavaahtoa. Vaahtoon tuli 1 prk Vispicremeä, aika paljon vaniljakreemijauhetta ja 1-2 purkkia ananasmurskaa (valutin mehua vähemmäksi, ettei vaahto mennyt löysäksi).
Koristelu oli aikas surkea... Vispicreme alkoi loppua ja kaupat olivat kiinni, joten ei toivoakaan suunnittelemistani pursotteluista. Kakun päällä on siis vain kerros Vispicremen ja vaniljakreemin sekoitusta. Koristelussa käytin aiemmin tekemääni ruusua, lehteä ja palloja ja anasrenkaita, jotka puolitin.
Valmis ananas-vaniljakakkuni
Vaikka kakuissa oli ties mitä vikoja ja harmistuksen aiheita itselle ne saivat kuitenkin vierailta kehut mausta ja jopa siitä ulkonäöstään. :) Ananas-vanilja taisi kuitenkin olla useimman mielestä turhan outoa maistettavaksi, mutta uskaltautui sitäkin muutama maistamaan. ;) No ainakin vadelma-suklaa oli suosittua...
... Juhlien loppuvaiheen kuvaa kakuista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.