Kokkailin tämän viikonlopun aikana mm. herkkusienikastiketta bataattisoseella.


Herkkusienikastike

öljyä
sipuli
herkkusieniä
vehnäjauhoja
maitoa
suolaa ja pippuria
 + ruohosipulia ja persiljaa

- Ruskista sipuleita, sieniä ja jauhoja hetki öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Lisää maito ja kiehauta kokoajan hämmentäen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa ruohosipulilla ja persiljalle koristeltuna.

Huom! Kannattaa käyttää pinnoitettua kattilaa maitoruokia kokatessa, koska maito palaa herkästi pohjaan. Muistathan, että pinnoitettua kattilaa saa käsitellä vain puisilla, muovisilla ja silikonisilla työvälineillä.


Bataatista tein perunamuusin tyylistä, mutta maidotonta bataattisosetta. Keitin kuoritut bataatin palat vedessä, kaadoin suurimman osan vedestä pois ja survoin bataatin palat, lopuksi maustoin suolalla ja mustapippurilla.